Projekt 10 krogov za 10 nasmehov je najstarejši projekt, ki ga tradicionalno organizira Športno Humanitarno društvo Never Give Up. V 10 dneh, v 10 različnih mestih, vsak dan od 16. do 20. ure gostujemo v določenem kraju, kjer odtečemo maraton na lokalnih stadionih izbranih mest. Pridružijo se nam lahko vsi, ki želijo preživeti prijetno in aktivno popoldne ter prispevati svoj del k zbiranju sredstev za 10 socialno ogroženih družin.

Projekt 10 krogov za 10 nasmehov ima posebno poslanstvo, saj je osrednji del projekta Teden gibanja – Move Week. Vseevropski projekt, ki kot del širše mednarodne kampanje Sedaj se gibljemo (Now we move) poteka pod okriljem Mednarodne zveze za šport in kulturo (ISCA), v koordinaciji Športne Unije Slovenija. Namen mednarodne akcije Teden gibanja – Move week je širša evropska promocija koristi in pozitivnih učinkov redne telesne aktivnosti. Cilj je za vsakodnevno gibanje navdušiti preko 100 milijonov evropskih državljanov in državljank.

10 krogov za 10 nasmehov ni naslov izbran po naključju.

Matej Markovič, predsednik društva in organizator projekta: »10 krogov je metafora za 10 krajev, ki jih obiščemo vsako leto. Nekateri razberejo iz naslova, da morajo preteči 10 krogov. Daleč od tega, saj ni nujno teči in ne nujno 10 krogov. Šteje že to, da nas počastite s svojim obiskom in naredite vsaj en krog na poljuben način. Bo pa v vsakem kraju član našega društva pretekel 42 km. Nekateri izmed tekačev vidijo izziv v tem, da se mu pridružijo v tem podvigu, nekateri pa mu nudijo samo podporo, drugi pa enostavno naredijo svoj trening. Najlepše od vsega pa je, da tako pomagamo tudi tistim, ki nimajo takšne sreče, kot mi. 10 nasmehov je pa namreč metafora za 10 družin, ki jim vsako leto namenimo zbrana sredstva »

Lokacije dogodka so vsako leto malo drugačne, saj so lokalne skupnosti v novih krajih pokazale velik interes, da jih projekt obišče. Nazadnje sta Postojna in Ormož sta nadomestila Ptuj in Ljutomer.. Robert Šmid, vodja projekta,, tako verjame, da bodo dosegli cilj 2000 udeležencev, ki bodo prispevali v sklad za donacije.

Neobvezna donacija je 10€ za odrasle in 5€ za otroke. V zameno za donacijo pa udeleženci prejmejo darilno vrečko, v kateri je uporabno darilo in dobrote donatorjev.

Da pa je možno, da gredo zbrana sredstva 100% v roke družin, pa jim omogočajo glavni sponzorji, ki so bili nazadnje Vzajemna zavarovalnica in kampanja Sedaj se gibamo – NowWeMove. Glavni donator pa je bil Lidl Slovenija.

Dogodki se ponavadi zvrstijo od petka do naslednje nedelje, torej 10 dni zapored.

Dogodek ni namenjen samo teku. Ljudem želimo približati dogodek tudi iz vidika, da prav vsak lahko sodeluje. V ta namen v nekaterih krajih vzporedno potekajo dodatne aktivnosti, kot so poslikava obrazov, predstavitve različni športov, kot so crossfit, zumba, aerobika, street workout in še marsikaj se najde. Organiziral se je že tudi turnir v košarki in nogometu.

Vabimo vas da si več pogledate na FB strani .

Galerija – za več slik iz vseh let obiščite našo FB stran

Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up je ekipa ljudi sestavljena iz prostovoljcev oziroma aktivistov, ki jim ni vseeno, kaj se dogaja okoli nas. Vsakodnevno se borimo, da bi lahko ponovno vrnili nasmehe na obraz tistih najbolj nesrečnih … še posebej tistih najdragocenejših, naših otrok.

© Vse pravice pridržane